Boiron în Franța

Franţa este leagănul istoric al Laboratoarelor Boiron şi un teren fertil pentru dezvoltarea homeopatiei. În această ţară, cu o tradiţie homeopatică importantă, compania noastră a crescut, în 80 de ani, de la o mică farmacie familială la un Grup de talie internaţională. O companie care, de-a lungul timpului, nu şi-a pierdut deloc rădăcinile.

Scurtă poveste a unei mari aventuri familiale

Încă din 1932, cei doi fraţi Jean şi Henri Boiron, gemeni chiar şi în pasiunea lor, şi-au dedicat viaţa homeopatiei. În acea epocă era necesar să se răspundă solicitării medicilor de a avea un medicament homeopatic de calitate.
Spiritul lor de antreprenori şi rigoarea ştiinţifică le-au permis să facă să progreseze această terapeutică: pionieri în materie de cercetare şi de procedee de fabricaţie, ei au fost, de asemenea, artizanii recunoaşterii homeopatiei şi ai învățării sale la nivel mondial.
O istorie de familie continuată de copiii lor şi, în special, de Christian Boiron cu ajutorul surorii sale Michèle, al fratelui său Thierry şi al uneia dintre fiicele sale, Anabelle, care conduce dezvoltarea activităţii în Franţa.
Aflat la conducerea companiei de mai mult de 40 de ani, Christian Boiron urmăreşte cu hotărâre același obiectiv: de a acorda homeopatiei locul pe care îl merită în medicină, permițând fiecărui specialist din domeniul sănătății să utilizeze medicamente homeopatice în practica sa de zi cu zi.

Astăzi în Franţa

Mai mult de 2500 de persoane, dintre care 140 de farmaciști, lucrează în fiecare zi la fabricarea și dezvoltarea  medicamentelor Boiron de cea mai înaltă calitate.

Pentru aceasta, am ales Franța ca loc al celor 4 situri de producție ale noastre:

 • Messimy : sediul central și principala unitate de producție (Rhône Franța)
 • Sainte Foy-lès-Lyon (Rhône France)
 • Montrichard (Loir-et-Cher)
 • Montévrain (Seine-et-Marne)

Medicamentele noastre sunt dirijate apoi spre cele cincizeci de țări și teritorii unde sunt disponibile.

Homeopatia în inima Medicinei

De la începuturile companiei, avem  puternica dorinţă de a dezvolta o homeopatie integrată medicinei. Pentru aceasta, lucrăm cu medici, farmaciști, moașe și toţi actorii din domeniul sănătății, din ce în ce mai curioși și interesați de beneficiile medicamentelor homeopatice. Iar proiectul nostru de dezvoltare a homeopatiei se materializează treptat.

Astăzi:

 • 61% dintre medicii generalişti prescriu (în mod regulat sau ocazional);
 • autorizate din 2011 pentru a recomanda homeopatie, 2 moaşe din 3 folosesc medicamente homeopatice în mod regulat, iar aproape jumătate dintre ele în fiecare zi;
 • în 400 de spitale se prescriu medicamente homeopatice.

Pentru a fi cât mai aproape de profesioniştii din domeniul sănătăţii, asigurăm o prezenţă în întreaga ţară:

 • 30 de unităţi Boiron deservesc zilnic cele 22 000 de farmacii franceze şi pe pacienţii acestora;
 • 100 de reprezentanţi medicali, aproape 160 de reprezentanţi farmaceutici, 5 consilieri pentru dezvoltare veterinară sunt alături de medici, farmacişti, veterinari şi spitale în utilizarea medicamentului homeopatic.
   

Boiron alături de pacienţi

În 2015, Boiron a devenit laboratorul de referință pentru automedicaţie[i], adică soluția de îngrijire a sănătăţii, de primă intenție pentru francezi. Pentru noi, această recunoaștere marchează încrederea în homeopatie a profesioniștilor din domeniul sănătății și cererea tot mai mare a pacienţilor de a dispune de soluții prietenoase pentru organism. Este rodul a 80 de ani de implicare și de angajament ale companiei noastre și un stimulent pentru a continua proiectul nostru de a acorda homeopatiei locul pe care îl merită în medicină.


[i] Openhealth / Celtipharm 2015

 

SEDIU SOCIAL

2, avenue de l'Ouest Lyonnais
69510 MESSIMY

 

 

BOIRON ÎN FRANȚA

4 situri de producție
30 de unități

 

BOIRON ÎN LUME

20 de filiale
Prezență în 50 de țări