Valérie Lorentz-Poinsot, Director General al Laboratoires BOIRON!

Valérie Lorentz-Poinsot s-a alăturat grupului BOIRON în 2001. Este una dintre femeile puternice care au crezut în abilitățile lor, care au depăşit limite, personale sau profesionale, și care sunt astăzi în fruntea unor grupuri importante sau a administrațiilor de stat. Modele de urmat a căror traiectorie inspiră.

Începând din luna ianuarie 2019, după aproape 20 de ani petrecuţi în cadrul laboratorului familial, Valérie Lorentz-Poinsot a fost desemnată Director General al Laboratoires BOIRON, o decizie de anvergură ce îi aparține lui Christian Boiron, decizie ce va influenţa evoluţia homeopatiei așa cum este promovată de companie la nivel mondial. 

Promite să îşi continue ambiţioasa misiune dedicată homeopatiei până „pe o frumoasă stea”. La preluarea mandatului său pentru sănătate reconfirmă și reiterează valori personale, valori privind „dezvoltarea unei medicine mai umane, mai respectuoase și mai durabile, mai umană, pentru că trebuie să fim atenți la ceilalți, nu vrem doar să tratăm simptome sau boli, suntem aici pentru a trata bolnavi, persoane.

O medicină mai respectuoasă pentru că este bine să vrei să tratezi, dar trebuie să știm să tratăm fără a prejudicia, conform unuia dintre cele mai vechi şi cunoscute principii din medicină: primum non nocere.

Pentru Valérie Lorentz-Poinsot, BOIRON este în ADN-ul său. Şi acest fapt încearcă să îl insufle şi partenerilor săi fără deosebire: colaboratori, colegi, specialişti în sănătate, membri ai familiei şi, de fapt ... tuturor. Pentru că, pentru Valérie P., BOIRON are o identitate aparte.

Valérie Lorentz-Poinsot
 

B de la bunăvoință. De când m-am alăturat companiei am văzut că la Boiron există bunăvoință.

Ceea ce înseamnă că suntem cu toții aici pentru a face bine, fiecare dintre noi se află aici pentru a reuși și fiecare dintre noi este aici pentru a face bine tuturor pacienților.

O vine din francezul „oser” – a îndrăzni. Trebuie să îndrăzniți! Imaginați-vă în 1932 să spui “Da” homeopatiei. A fost nevoie de îndrăzneala lui Christian și a lui Thierry care au avut curajul de a spune că „și patologiile grave pot fi gestionate cu ajutorul homeopatiei”. A fost nevoie de îndrăzneală pentru a spune „Să mergem în China”, acolo unde există medicina tradițională chineză.

I - Inovaţie. Este nevoie de inovație, iar compania a știut dintotdeauna să inoveze, cu Christian Boiron la nivelul inovației sociale, cu Jean Boiron în ceea ce a privit modernizarea producției și noi produse inovative. Avem produse unice, galenice inovatoare. Pe scurt, inovația trebuie să se regăsească peste tot în întreprinderea noastră și să continue.                                                                                                                                  

R vine de la respect pentru că respectăm oamenii prin medicamentele noastre, dar și viceversa pentru că trebuie să fim respectați și cred că în prezent suntem cu toții de acord că trebuie să fim respectați în contextul atacurilor cu care ne confruntăm astăzi.

O de la „ouverture” – deschidere. Suntem deschiși către o medicină diferită, să fim deschiși și către noile tehnologii, către noile metode de gestionare, de conducere și de a trăi într-o companie.

N naturalitate. Să degajăm spiritul frumos al naturalității.”

„Je peux rendre le monde meilleur car j'en ai l'intention, les capacités et les pouvoirs.” - „Pot face din lume un loc mai bun pentru că am dorinţa, abilitățile și puterea necesare.” - Valérie Lorentz-Poinsot, 21 ianuarie 2019/ Boiron Les Olmes