Boiron în lume

BOIRON şi homeopatia în lume

Laborator familial şi independent, specializat în homeopatie din 1932, compania noastră continuă cu seninătate şi determinare dezvoltarea sa la nivel internaţional.

De la deschiderea primei noastre filiale, în 1979 în Italia, ne-am extins progresiv prezenţa în lume, continuând proiectul nostru în favoarea homeopatiei.

Boiron prezent în peste 50 de ţări

Grupul Boiron numără astăzi 20 de filiale, în principal în Europa şi în America de Nord. Compania are, de asemenea, birouri în America de Sud (Boiron Brazilia), în Africa de Nord (Boiron Tunisia) şi, de la sfârşitul anului 2015, în Asia de Sud cu deschiderea unei filiale în India.

Această prezenţă internaţională este asigurată şi printr-o reţea de distribuitori locali care promovează medicamentele noastre (Ţările Baltice, Africa de Sud, Maroc, Columbia etc.).

Procentul de 40,5% din activitatea noastră desfăşurată la nivel internaţional stă mărturie a forței proiectului Boiron de a întări locul homeopatiei în medicina din întreaga lume.

Timp acordat pentru creştere la nivel internaţional

De aproape 40 de ani, compania noastră şi-a acordat întotdeauna timp și resurse pentru a crea condițiile necesare unei dezvoltări internaționale durabile; și întotdeauna luând în considerare contextul, juridic și reglementar, local.

Implementarea homeopatiei în ţări care nu o cunosc sau o cunosc insuficient, necesită o abordare progresivă:

  • Sensibilizarea autorităţilor publice la problemele de sănătate publică, la specificul homeopatiei şi obţinerea unui statut adecvat pentru medicamentele noastre. 
  • Formarea profesioniştilor din domeniul sănătăţii, actori-cheie ai dezvoltării homeopatiei în sistemul de sănătate al ţării respective.
  • Informarea pacienţilor în legătură cu punctele forte ale homeopatiei, care oferă un răspuns concret în numeroase domenii de sănătate.

2016: o nouă filială Boiron în India

Având peste 200 000 de medici homeopaţi, India este una dintre primele țări din lume în ceea ce priveşte dezvoltarea homeopatiei. Recunoscută și promovată de guvern, homeopatia este prescrisă în mod natural și reprezintă o ramură de sine stătătoare a medicinei.
 
Prin această nouă filială, compania va pune la dispoziţia medicilor și pacienților indieni medicamente homeopatice produse în conformitate cu standardele europene de calitate cele mai ridicate.
 
Tubul de granule albastru, simbolul homeopatiei în mare parte a lumii, va intra în curând în cabinetele medicale, farmaciile și casele din această țară.
 

Interviu Silvia MĂINESCU

Aflată în dezvoltare continuă, homeopatia şi-a găsit locul în practica medicilor şi farmaciştilor români . vezi video

 

Boiron la nivel mondial

  • 20 de filiale
  • prezenţă în aproape 50 de ţări
  • mai mult de 1100 de colaboratori la nivel internaţional, adică aproape 1/3 din efective