Medicamentul Boiron de ieri și de azi

.
 

Pentru medicamente “cât se poate de pure şi perfecte”

În Franța, laboratoarele homeopatice s-au născut pentru a răspunde unei solicitări a medicilor: de a dispune de medicamente de calitate pentru pacienţii lor.

Încă din 1932, Jean și Henri Boiron, farmaciști, se angajează împreună la fabricarea medicamentelor homeopatice. Hotărâţi să îmbunătățească condițiile de producție, ei dezvoltă procedee riguroase și științifice, pornind de la o materie primă controlată și de o calitate constantă.

Sub impulsul fraţilor Boiron, homeopatia este inclusă în Farmacopeea franceză în 1965. Apoi, va fi înscrisă în Farmacopeea americană (1982) și europeană (1995).

 

O exigenţă intactă

De-a lungul timpului, această exigență pentru calitate continuă. Sub conducerea lui Christian Boiron, Laboratoarele Boiron rămân fidele spiritului lui Jean și Henri Boiron. Astăzi, mai mult de 120 de farmacişti supraveghează asigurarea calității medicamentelor noastre, prin încercarea sistematică de a combina respectul pentru tradiție și inovația.

Ei cultivă datoria de excelență pentru un medicament homeopatic mereu mai bine integrat în medicină, mereu mai util pentru medici, farmaciști și sănătatea pacienților.